Wat is aikido?

Onze vereniging

De leraren

Onze dojo

Trainingstijden

Veelgestelde vragen

Info in English

Mail Jiriki

pijl naar links
   
pijl naar rechts

De leraren

Regina KurschRegina

Sinds 1986 beoefen ik Aikido. In 1991 heb ik mijn eerste Dan gehaald en in 1994 mijn tweede, ook internationaal onder Tamura Shihan. In 1995/96 en in 1998/99 heb ik twee Lerarenopleidingen gevolgd en ben gediplomeerd Leraar A en B.

In de eerste 10 jaar ben ik zeer fanatiek aan het trainen geweest, ook landelijk en in Frankrijk, voornamelijk onder Nobujoshi Tamura (8.Dan), een directe leerling van O Sensei, en Claude Pellerin (6.Dan). Daarnaast heb ik 5 jaar lang Kendo (Japans Zwaardvechten) beoefend.

Tegenwoordig ligt mijn aandacht voor mezelf meer op mijn spirituele groei en voor onze leerlingen in het zoeken naar grensverleggende oefenvormen, om Aikido telkens weer als uitdaging te ervaren, een Aikido dat met beide benen in de realiteit staat. Daarvoor ben ik heel vaak in het buitenland om mijzelf bij te scholen en te groeien.

Jan KoopmanJan

Ik ben 51 jaar en sinds ruim 23 jaar intensief bezig met Aikido. De laatste jaren daarvan geef ik les bij Jiriki in Groningen en bij Kobukan in Heerenveen, en op uitnodiging elders in het land.Daarnaast geef ik trainingen gericht op empowerment en persoonlijke groei in brede zin, waarbij vertrouwen in zichzelf en anderen een grote plaats inneemt.Mijn 1e.Dan heb ik in 2001 behaald.Mijn 2e.Dan heb ik gekregen van mijn toenmalige leraar Emil Drohm in 2004. Verder ben ik ook bezig met Systema en ben door zowel Mikael Ryabko als Vladimir Vasiliev gecertificeerd als Systema-instructor. Tenslotte ben ik Docent Gevaarsbeheersing i.o.en geef als zodanig weerbaarheids-trainingen.

Als uitvloeisel van het Aikido heb ik me verder persoonlijk verdiept in psychomotorische ontwikkelingen, emotioneel lichaamswerk, diverse vormen van healing, massage, meditatie en spirituele zelfontplooiing. Voor mij is Aikido dus ook meer dan een krijgskunst of zelfverdediging maar een weg om tot de kern door te dringen, tot het toestaan van het Zelf.

 

Foto's van Aikido-technieken

kokyonage

kokyonage

kokyonage

kokyonage

pijl naar links
   
pijl naar rechts